Salotos su jautiena
Ingredientai:
- jautienos nugarinės gabalėliai: 4 (nedideli)
- malti juodieji pipirai: 0,5 šaukštelio
- salotų mišinys: 200 gramų (salotos, poras, agurkas, pomidorai)
- druska
Padažui:
- alyvuogių aliejus: 1,5 šaukštelio
- baltas vyno actas: 1,5 šaukštelio
- garstyčių ir medaus padažas: 0,5 šaukštelio
- vanduo: 3 šaukštų
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje jautieną iš abiejų pusių apiberiame druska bei pipirais. Dedame į keptuvę su šiek tiek aliejaus bei kepame po kelias minutes iš abiejų pusių pavartant. Aš kepiau maždaug po 4 minutes ant vidutinės kaitros.
2. Tuomet padažui skirtus produktus sumaišome.
3. Tada į lėkštes dedame salotų mišinio, supjaustytą jautieną bei užpilame padažu. Skanaujame!