Greitai pagaminama bananų duona
Ingredientai:
- bananai: 4 (gerai prinokę)
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: 0,5 puodelio (1 puodelis – 236 ml)
- rudas cukrus: 0,5 puodelio
- miltai: 1,5 puodelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilės pasta: 0,5 arbatinio šaukštelio
- smulkinti graikiniai riešutai: saujelės
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje bananus supjaustykite griežinėliais bei sutrinkite šakute. Užberkite druskos, pilkite aliejų, dėkite vanilės pastos, berikite cukrų bei gerai išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus bei kepimo miltelius, tuomet – pasmulkintus riešutus.
2. Tada tešlą pilkite į pailgą kekso formą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje geras 30 minučių, arba kol įkištas į vidurį medinis smeigtukas neapsivels žalia tešla. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas