Aguonų pyragas
|

Aguonų pyragas

Ingredientai:

  • agunos: 400 gramų
  • kiaušiniai: 9 (vidutinio dydžio)
  • migdolai: 80 gramų
  • lazdyno riešutai: 80 gramų
  • cukrus: 150 gramų (tešlai)
  • cukrus: 180 gramų (sirupui)
  • malti džiūvėsiai: 70 gramų
  • manų kruopos: 70 gramų
  • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • riebi grietinėlė: 400 gramų
  • Rududu: ~397 gramų
  • pienas: 1 valgomojo šaukšto

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų bei palikite maždaug 10-15 minučių. Tuomet nukoškite, sumalkite bei palikite atvėsti.

2. Tada nuvalykite riešutus bei smulkiai sukapokite. Į maltas aguonas muškite po vieną trynį bei maišant berkite cukrų tešlai. Baltymus atidėkite į šalį.

3. Toliau į aguonų masę įmaišykite kapotus riešutus, citrinos sultis, manų kruopas ir džiūvėsėlius. Standžiai išplakite kiaušinių baltymus su druska bei atsargiai įmaišykite į aguonų masę.

4. Po to pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą bei dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 50-55 minutėms. Kol iškepęs pyragas vėsta gaminkite sirupą. Į puodą supilkite cukrų bei grietinėlę. Kaitinkite, kol tūris sumažėja maždaug per pusę bei sirupas pasidaro auksinės spalvos.

5. Pyrago viršų subadykite šakute arba šiaudeliu bei apliekite virtu sirupu. Į švarų puodą sudėkite Rududu bei pieną. Maišydamos šildykite, kol gausite vientisą tepamą kremą. Aptepkite kremu atvėsusį pyragą bei dėkite į šaldytuvą maždaug 10-15 minučių. Skanaukite!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

Parodyta 5, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai