Vyniotiniui reikės:

  • kiaušinių: 3
  • cukraus: 150 mililitrų
  • pieno: 2 šaukštų
  • kvietinių miltų: 200 mililitrų
  • kepimo miltelių

Pertepimui:

  • cukraus: 2 šaukštų
  • uogienės: 200 mililitrų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros. Išplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo. Supilame pieną bei išmaišome. Sumaišome miltus su kepimo milteliais bei supilame į kiaušinių masę. Užminkome tešlą.

2. Tuomet išklojame kepimo formą su kepimo popieriumi bei išpilame joje tešlą lygiu sluoksniu. Tešlą išlyginkite per visą kepimo formą. Įdedamee į orkaitės vidurį maždaug 5 minutėms.

3. Iškepus išimame iš kepimos formos. Kepimo paviršių lygiai apibarstome dviem šaukštais cukraus bei tepame lygiu uogienės sluoksniu. Greitai suvyniojame vyniotinį bei paliekame atvėsti. Pjaustome maždaug 1,5-2 centimetrų riekelėmis prieš patiekdami į stalą.

Skanaujame!

Facebook Comments
(Aplankyta 3 kartai, 1 vizitų šiandien)