Liesas varškės apkepas su kriaušėmis
Ingredientai:
- liesa varškė: 500 gramų
- kiaušiniai: 2-3
- cukrus: pagal skonį (aš naudojau 2 šaukštus)
- manų kruopos: 3 šaukštų
- konservuotos kriaušės: 1 skardinės – 450 gramų (galitė dėti kitus mėgiamus vaisius)
- sviestas: skardos ištepimui
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo. Varškę ištriname su manais. Po truputį supilame išplaktus kiaušinius bei atsargiai išmaišome. Pusę kriaušių susmulkiname bei sudedame į tešlą, išmaišome.
2. Tuomet supilame masę į sviestu išteptą skardą, sudedame ant viršaus likusias kriaušes bei šiek tiek paspaudžiame. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros, ir kepame apie 40 minučių. Atvėsiname ant grotelių bei smaližiaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai