Čirviniai blynai
|

Čirviniai blynai

Blynams reikės:

  • cukraus: 125 gramų
  • sviesto: 125 gramų
  • miltų: 125 gramų
  • kiaušinių: 4
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos žievelių: 1/2 citrinos
  • aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druskos: 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia sviestą atšildome iki kambario temperatūros, tuomet iki vientisos baltos masės išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.

2. Tada miltus persijojime per sietelį bei po truputį įsukame į sviesto bei cukraus masę.

3. Kiaušinius maždaug 8 minutes plakame elektriniu plakikliu, kol masė kelis kartus padidėja. Kuo geriau juos išplakame, tuo puresni gaunasi blynai.

4. Tada kiaušinių masę vis maišydami po truputį supilame į paruoštą tešlą.

5. Sudedame citrinos žieveles, pagal skonį įberiame druskos. Uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame tešlą pastovėti maždaug 30 minučių, kad išbrinktų.

6. Tuomet į gerai įkaitintą bei riebalais išteptą čirvinių blynų keptuvę pilame samtelį tešlos bei kepame, kol blynai gražiai apskrunda.

7. Galiausiai tiekiame su savo mėgstama uogiene, grietine, plakta grietinėle arba mėgiamais vaisiais. Tikras skanumėlis!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai