Apelsininis keksas su medumi
|

Apelsininis keksas su medumi

Keksui:

  • kambario temperatūros sviestas: 1 stiklinės (225 gramų)
  • kambario temperatūros kreminis sūris: 115 gramų
  • medus: ~trečdalio stiklinės
  • kokosų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • tarkuotos apelsino žievelės: 1 valgomojo šaukšto
  • cukrus: 2 stiklinių
  • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
  • kambario temperatūros kiaušiniai: 4
  • grietinė: 0,5 stiklinės
  • apelsinų sultys: ~trečdalio stiklinės
  • miltai: 3,5 stiklinės
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio

Glaistui:

  • miltelinis cukrus: 1 stiklinės
  • lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • apelsinų sultys: 2-3 valgomųjų šaukštų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, ištepame riebalais kekso formą.

2. Tuomet sviestą, kreminį sūrį, medų, kokosų aliejų bei apelsino žievelę kartu išplakame elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Suberiame cukrų bei plakame iki šviesios ir purios masės. Įmaišome vanilę. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno vis išplakant.

3. Tada nedideliame dubenyje sumaišome apelsinų sultis bei grietinę. Vidutiniame dubenyje sumaišome miltus, druską, kepimo sodą bei miltelius. Dalimis pakaitomis sudedame miltų mišinį ir grietinės mišinį. Išmaišome, kol viskas susimaišys (bet nepermaišome).

4. Po to supilame tešlą į formą bei kepame maždaug 60–70 minučių. Leidžiame 10 minučių atvėsti formoje, paskui išimame ir pabaigiame vėsinti ant metalinių grotelių.

5. Vidutiniame dubenyje sumaišome miltelinį cukrų, sviestą, vanilę bei 2 šaukštus apelsinų sulčių. Jei masė gaunasi per tiršta, įpilame truputį apelsinų sulčių. Ant atvėsusio pyrago užpilame glaistą bei leidžiame sustingti (maždaug 60 minučių). Skanaujame!

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai