Pyragėliai su obuoliais
Tešlai reikės:
- varškės – 125 g
- pieno – 100 ml
- aliejaus – 75 ml
- cukraus – 80 g
- druskos – žiupsnelis
- vanilinio cukraus – 1 arb.šaukštelio
- miltų – 300 g
- kepimo miltelių – 10 g
Įdarui reikės:
- vidutinių obuolių – 4 vnt.
- cukraus – 1 val.šaukštas
- sviesto – 1 val.šaukštas
- kiaušinio plakinio aptepimui – 1 vnt.
Paruoškite įdarą:
1. Keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įdėkite supjaustytus kubeliais obuolius ir cukrų. Kepkite ant mažos ugnies 5 minutes, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Nupilkite susidariusį skystį ir atvėsinkite.
Pasiruoškite tešlą:
2. Į dubenį įdėkite varškę, įpilkite pieną, aliejų, sudėkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išminkykite tešlą.
Formuokite pyragėlius:
3. Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storumo.
4. Su stikline ar puodeliu išspauskite iš tešlos skritulius (mano stiklinės skersmuo – 9,5 cm).
5. Į kiekvieną tešlos skritulį dėkite įdaro ir užlenkite, tešlos kraštus užspauskite šakute. Man gavosi 20 vnt. pyragelių.
6. Suformuotus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pyragėlių viršų ištepkite išplaktu kiaušiniu.
7. Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 min.
8. Iškepusius pyragėlius pabarstykite cukraus pudra.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai