Vištienos blauzdelės su daržovėmis grietinėlės padaže
Ingredientai:
- Vištienos blauzdelės – 400 gr.
- Šaldytos daržoves – 300 gr.
- Grietinėle – 300 ml.
- Česnakas – 3 skiltelės
- Druska, pipirai, vištienos prieskoniai
- Krapai
Gaminimo eiga:
1. Vištienos blauzdelės ištrinkite prieskoniais, smulkintu česnaku, druska.
Palikite marinuoti parą laiko, bet skubant užteks ir dviejų valandų.
2. Į kepimo rankovę sudėkite marinuotas vištienos blauzdelės ir kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje, maždaug 30 minučių.
Tuo tarpu, svieste apkepinkite pjaustytas atšaldytas daržoves.
3. Kai daržovės suminkštės sudekite iškeptas vištienos blauzdelės.
4. Supilkite grietinėlę , pagardinkite druska , pipirais ir troškinkite kol grietinėle sutirštėja.
5. Prieš baigiant suberkite pjaustytus svogūno laiškus, krapus.
Patiekti siūlau su virtais ryžiais.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Enrikos virtuvė