Jogurtinis tortukas
Ingredientai:
- jogurtas: 900 gramų
- saldintas sutirštintas pienas: 1 skardinės
- želatina: 50 gramų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- konservuoti persikai: 3 puselės
- „Selgos” sausainiai: 2 pakeliai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje želatiną išbrinkiname vandenyje. Jogurtą kartu su saldintu sutirštintu pienu bei citrinos sultimis lengvai paplakame. Sudedame susmulkintus persikus.
2. Tuomet išbrinkintą želatiną, įstatę į karšto vandens vonelę, ištirpiname bei atvėsiname iki kambario temperatūros. Supilame į jogurto masę bei gerai išplakame. Sausainius sulaužome (nelabai smulkiai) bei sudedame į jogurto masę, išmaišome.
3. Tada visą šią masę supilame į tortinę bei dedame į šaldytuvą visai nakčiai.
4. Galiausiai puoškiame pagal fantaziją ir skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai