Kavos keksas
Keksui reikės:
- 250 g miltų
- 250 g sviesto
- 250 g cukraus
- 2 kiaušiniai + 2 tryniai
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 arbatinių šaukštelių tirpios kavos
- 1 valgomojo šaukšto karšto vandens
Glajui:
- 35 g sviesto
- 1 valgomojo šaukšto tirpios kavos
- 3 valgomųjų šaukštų pieno
- 150 g cukraus pudros
Gaminame:
1. Kavą užpilame karštu vandeniu ir paliekame, kad atvėstų.
2. Cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą ištriname iki baltumo, mušame po vieną kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame po truputuką į tešlą. Dalį tešlos nuimame, į ją įmaišome kavą.
3. Į formą pilame baltos tešlos, ant viršaus kavos tešlą ir vėl baltos tešlos. Kepame apie 40 minučių 180C temperatūroje.
4. Glajui skirtą sviestą ištirpiname su pienu ir kava, gerai išmaišome, beriame pudrą ir maišome, kol ištirps. Ataušiname ir apipilame keksiuką.