Tailandietiškos kiaulienos salotos
Ingredientai salotoms:
- 1 šaukštas žemės riešutų aliejaus
- 500 gr. kiaulienos faršo
- 1 arbatinis šaukštelis trinto česnako
- 1 arbatinis šaukštelis trinto imbiero
- 1 ilgas pjaustytas raudonasis čili pipiras
- 1 laimas, smulkiai tarkuota žievelė, sultys
- 1/4 puodelio žuvies padažo
- 1 šaukštas sojų padažo
- 1 arbatinis šaukštelis baltojo cukraus
- 250 gr. ryžių
- krūvelė kalendros, lapai nuskinti
- krūvelė mėtos, lapai nuskinti
- 2 šaukštai žemės riešutų
- 2 salotų lapai, supjaustyti
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje. Faršą kepkite 5 minutes, maišant išskirkite susidariusius gniužulus. Į kiaulieną sudėkite česnaką, imbierą, laimo žievelę, sultis, žuvies ir sojų padažą bei cukrų. Kepkite 1-2 minutes kol taps aromatingas. Supilkite ryžius ir maišykite. Kepkite 1-2 minutes.
2. Keptuvę pašalinkite nuo karščio. Įmaišykite kalendrą ir mėtą. Šaukštu įdėkite mišinį į dubenėlius. Ant viršaus pabarstykite žemės riešutų, likusios mėtos, kalendros. Patiekite su salotų lapais, laimo skiltelėmis.