Morenginis tortas su citrinomis
Ingredientai tortui:
- kiaušinių tryniai – 5 vnt
- kukurūzų krakmolas – 6 valg. šaukšt
- cukrus – 250 g
- druska – 1 žiupsnelis
- vanduo – 350 ml
- citrinos sultys – 120 ml
- citrinos žievelė – 2 arbat. šaukšt
- sviestas – 2 valg. šaukšt
Morenginiui glaistui:
- kukurūzų krakmolas – 1 valg. šaukšt
- šaltas vanduo – 80 ml
- cukrus – 130 g
- kiaušinių baltymai – 5 vnt
- vanilės ekstraktas – 1 arbat. šaukšt
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinių trynius supilkite į vieną dubenį. Padėkite nuošaliau.
2. Įkaitinkite vidutinį puodą ir į jį supilkite 2-5 ingredientus, bei viską gerai išmaišykite. Padidinkite šiek tiek ugnį ir maišykite dar apie minutę, o tada nuimkite viską nuo ugnies.
3. Visą mišinį supilkite į kiaušinių trynius. Gerai išmaišykite.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
5. Kiaušinių baltymus sumaišykite su vanilės ekstraktu ir plakite mikseriu, kol pasidarys standi puta. Tada pilkite cukrų. Bet ne visą iškarto, o pamažu maišydami.
6. Sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu ir visą mišinį pilkite į kiaušinių baltymų bei cukraus mišinio putas.
7. Pasirinkite tinkamą formą kepimui. Čia tiktų labiausiai tortų kepimo forma. Ant apačios pilkite citrinų mišinį, palyginkite paviršių. Ant viršaus pilkite kiaušinių baltymų plakinį ir galite nelyginti. Kuo nelygesnis paviršius, tuo puošniau atrodys.
8. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. 160 laipsnių orkaitėje.