Cezario salotos su šonine
Ingredientai salotoms:
- šoninė – 450 g
- majonezas – 180 ml
- česnakas, smulkintas – 1 arbat. šaukšt
- juodieji pipirai – 1 arbat. šaukšt
- druska – 1 žiupsnelis
- romaninės salotos, nuplautos, suplėšytos – 1 gabalas
- vyšniniai pomidorai – 1 pakelis
- džiuvėsėliai, laužyti pusiau ar smulkiau,
- pienas – 60 ml
Gaminimo eiga:
1. Supjaustykite šoninę smulkiais, nedideliais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šlakelį aliejaus, bet nedaug, ir sudėkite šoninę. Kepkite, kol ji apskrus.
2. Su mikseriu ar blenderiu sumaišykite pieną su majonezu, česnaku, druska, pipirais.
3. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, į salotų indą sudėkite salotas, pomidoriukus, šoninę ir džiuvesėlius. Viską užpilkite majonezo ir pieno padažu. Skanaus!