Geriausias omletas
Omletas – nebrangus, greitai ir nesudėtingai paruošiamas, ir puikus, tiesiog puikus vėlyvų pusryčių draugas.
Trukmė: 5 minutės. Porcijos: dviem.
Omletui reikės:
- 4 vid. kiaušinių
- smulkiavaisių pomidorų
- šaltai rūkyto kumpio
- gabalėlio sviesto (apie 20 g)
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- šaukšto džiovintų kmynų
- provansiškų žolelių
- druskos
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti keptuvę, įmesti gabalėlį sviesto ir pavartyti, kad jis išsilydytų ir pasiskirstytų tolygiai po visą keptuvę. Tuomet įmesti saują mažais kubeliais supjaustyto kumpio ir apkepti apie 30-60 sekundžių, kol išsiskirs mėsos sultys ir visa virtuvė pradės kvepėti.
2. Tuo tarpu įmušti į dubenį keturis kiaušinius, gerai ištrinti šakute iki vientisos masės. Įberti druskos ir šviežiai maltų pipirų, išmaišyti. Į keptuvę sudėti supjaustytą pomidorą ir dar pakepti apie 30-60 sekundžių (viską daryti ant vidutinės arba silpnesnės ugnies).
3. Galiausiai į keptuvę supilti kiaušinius ir išmaišyti viską gerai ir greitai, nes kiaušiniai pradės kietėti. pabarstyti kmynais ir provansiškomis žolelėmis. Pakepti tol kol blynas sukietės, o jo kita pusė iškeps.
4. Tada naudojantis mentele apversti vieną blyno šoną, t.y. perlenkti visą blyną pusiau ir perskirti mentele dar per pus, kad gautųsi dvi porcijos trikampių omleto blynelių. Įdėti į lėkštę; galima papuošti petražolių šakelėmis.