Trinta morkų sriuba su kariu
Trukmė: 45 min. Porcijos: 3 porcijos.
Sriubai reikės:
- 600 ml vištienos sultinio
- 3 did. morkų (apie 320 g)
- 2 vid. bulvių
- 1 vid. baltojo svogūno
- 2 vid. česnako skiltelių
- žiupsnio džiovinto mairūno
- gero žiupsnio kmynų
- gabalėlio sviesto
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 v.š. kario miltelių
Gaminame:
1. Bulves ir morkas nuplauti, švariai nuskusti ir supjaustyti stambiais gabalėliais. Sudėti į puodą. Užvirinti morkas ir bulves sultinyje (arba vandenyje, įmetus sultinio kubelį).
2. Svogūnus ir česnaką dailiai susmulkinti. Apkepti įkaitintame gabalėlyje sviesto su mairūnu ir kmynais. Supilti į užvirusį sultinį su morkomis ir bulvėmis.
3. Įdėti kario miltelių, šviežiai maltų pipirų ir išmaišyti. Virti ant silpnesnės ugnies neuždengus puodo apie 20-25 minutes kol morkos suminkštės. Tada sriubą įpilti į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir sutrinti (tai užtruks vos porą sekundžių). Iškart supilti į gilias lėkštes ir patiekti (galima pagardinti grietine).