Apelsininis keksas
Ingredientai:
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 200 gramų
- aliejus: 100 mililitrų
- apelsinų sultys: 100 mililitrų
- vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
- miltai: 250 gramų
- kepimo milteliai: 1 šaukštelio
- druska: žiupsnelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklojame kekso kepimo skardą. Plaktuvu plakame kiaušinius bei cukrų, kol cukrus ištirps. Supilame aliejų bei vėl išplakame iki vientisos masės. Įmaišome šviežiai spaustas apelsinų sultis bei vanilės ekstraktą. Išmaišome.
2. Tuomet kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską. Miltų mišinį įmaišome į plakinį bei lengvai išmaišome.
3. Tada paruoštą tešlą supilame į kepimo indą. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
4. Pasiruošiame glaistą. Nedideliame dubenėlyje sumaišome miltelinį cukrų bei šlakelį apelsino sulčių. Aptepame glaistu iškepusį bei atvėsusį keksą. Papuošiame apelsino griežinėliais. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai