Apverstas bananų pyragas
Ingredientai:
- kuo tamsesnisrudas cukrus: 150 gramų
- sviestas: 75 gramų
- miltai: 250 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- miltelinis cukrus: ~100 gramų
- sviestas: 125 gramų
- kiaušiniai: 2
- pienas: 100 mililitrų
- bananai: 2-3
- cinamonas: žiupsnelio
- druska: žiupsnelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje keptuvėje ant nedidelės kaitros išlydome 75 gramus sviesto bei rudąjį cukrų. Supilame visą turinį į paruoštą kepimo formą (aš naudojau silikoninę 26 centimetrų skersmens kepimo formą). Supjaustome bananus maždaug 0,5 centimetrų storio griežinėliais bei sudedame juos ant supilto padažo vieną šalia kito.
2. Tuomet išlydome 125 gramus sviesto bei paliekame atvėsti. Didesniame dubenyje sumaišome miltus, miltelinį cukrų, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos bei cinamoną. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su pienu bei supilame į sausų produktų mišinį. Taip pat supilame pravėsusį sviestą, viską gerai išmaišome (jei Jums atrodo, kad masė per tiršta, įpilame truputį pieno).
3 .Tada paruoštą masę supilame ant bananų, tolygiai paskirstome bei šauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepame maždaug 30 minučių, ar iškepęs, tikriname mediniu smeigtuku.
4. Išėmę pyragą iš orkaitės, palaukiame, kol pravės. Tuomet ant pyrago uždėję tinkamo dydžio lėkštę atsargiai apverčiame, kad pyragas liktų lėkštėje. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Laisvalaikis virtuvėje