Balandėliai su kalakutiena
Ingredientai balandėliams:
- kopūstas – 1 vnt
- kalakutienos faršas – 400 gr
- ilgagrūdžiai ryžiai – 100 gr
- diedelė morka – 1 vnt
- svogūnas – 1 vnt
- sviestas – 100 gr
- grietinė – 50 gr
- miltai – 70 gr
- druska
- vištienos sultinys – 1 vnt
- pomidorų padažas – 4 valg. šaukšt
- juodieji pipirai – 1 žiupsnelis
- laurų lapai (malti) – 1 žiupsnelis
- muskatas (maltas) – 1 arbat. šaukšt
Gaminame:
1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių.
2. Po kukulį mėsos dėkite ant kopūsto lapo, sulankstykite, pavoliokite miltuose ir apkepkite svieste.
3. Dėkite apkepusius balandėlius į puodą, užpilkite vandeniu, pridėkite druskos, vėl tų pačių prieskonių bei vištienos sultinio, krapų, grietinės, pomidorų padažo ir virkite apie 45 min.
Tiekite su bulvėmis.