Balandėlių sriuba
|

Balandėlių sriuba

Ingredientai:

  • sultinys: 2 litrų (naudotas vištienos)
  • morkos: 2
  • kopūsto gūžės: 0,5 (nedidelio)
  • bulvės: 4 (didesnės)
  • malta kiauliena: 500 gramų
  • virti ryžiai: 0,5 stiklinės
  • svogūnai: 1
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • pipirai
  • pomidorų pasta: 0,5 stiklinės

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į išvirtus bei atvėsusius ryžius dedame maltą mėsą, mušame kiaušinį, beriame susmulkintą svogūną ir prieskonius. Gerai išmaišome bei formuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus.

2. Tuomet daržoves susmulkiname: bulves kubeliais, kopūstą juostelėmis, morkas sutarkuojame su burokine tarka.

3. Tada morkas apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus.

4. Po to į sultinį sudedame kukuliukus bei verdame maždaug 5 minutes, tuomet sudedame daržoves bei verdame maždaug 15 minučių, kol bulvės išvirs.

5. Sudedame pomidorų pastą, jei reikia, beriame prieskonių. Paverdame apie 2 minutes. Skanaujame!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 11, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai