Bananiniai pusryčių blynai
Blynams reikės:
- bananų: 2
- miltų: 100 gramų
- kiaušinių: 2
- pieno: 30 mililitrų
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia bananus sutriname šaukštu arba šakute, kol šie virs vientisa mase.
2. Tuomet kiaušinius gerai išplakame.
3. Į bananų masę supilame kiaušinių plakinį ir pieną. Gerai išmaišome. Tada intensyviai maišome ir supilame miltus. Ir dar kartą labai gerai išmaišome. Masė turi gautis kremo konsistencijos. Jei skysta, įberiame dar truputį miltų. Jei tirštoka, įpilame šlakelį pieno.
4. Tada į gerai įkaitintą, aliejumi arba sviestu išteptą keptuvę supilame tešlą – blynas turi būti per visą keptuvę (galime kepti ir blynelius).
5. Galiausiai iškeptą blyną patiekiame visą arba suraikytą gabalėliais (kaip picą). Su šiuo blynų patiekalu puikiai dera jogurtas, įvairios uogienės, džemai, šviežios uogos arba klevų sirupas. Čia jau pagal kiekvieno skonį. Skanaus!