Bandelės su obuoliais
|

Bandelės su obuoliais

Ingredientai bandelėms:

  • miltai: 2,5 puodelio
  • sausos mielės: 1.25 valgomojo šaukšto
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 2 vidutiniai
  • natūralus jogurtas: 1/4 puodelio
  • šiltas vanduo: 1/4 puodelio
  • grūdų ir vaisių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
  • šviežias medus: 2 valgomieji šaukštai
  • cukrus: 1/2 puodelio
  • druska: 1 žiupsnelis
  • obuoliai: 2-3 rūgštūs
  • cinamonas
  • tirpintas sviestas
  • cukraus pudra: pabarstymui

Gaminame:
1. Pirmąjame etape obuolius švariai nuplaukime, nulupkime odelę ir supjaustykime gabaliukais, panardinkime į 40 g įtirpinto sviesto, palikime.

2. Tuomet giliame dubenyje sumaišykime pusę puodelio miltų su sausomis mielėmis ir kepimo milteliais. Įpilkime jogurto, aliejaus ir vandens, gerai išmaišykime, įmuškime 2 kiaušinius, įdėkime dar pusę puodelio miltų, viską gerai išsukime ir palikime truputį pakilti maždaug 10 – 15 minučių.

3. Tada įmaišykime medaus, cukraus, druskos, sudėkime po truputį likusius miltus, minkykime tešlą kažkur 5 – 10 minučių. Valandą palikime tešlą pakilti šiltoje bei drėgnoje vietoje, kol masė padvigubės.

4. Stalą arba medinę lentą apibarstykime miltais, iškočiokime tešlą ir supjaustykime apie 10 – 12 trikampių su skirtingu perimetru. Ant trikampio dėkime paruošto įdaro (obuolių svieste), apibarstykime cinamonu ir susukime trikampėlį, suklijuojant kraštus ir dvi šonines „uodegėles“ pasukant į vidų.

5. Galiausiai dėkime ant kepimo popieriumi skardos, palikime atstumus tarp bandelių, nes jos dar išsipūs. Kepkime orkaitėje įkaitintoje 180°C temperatūros maždaug 25 – 30 minučių.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai