Bandelės su varške
Tešlai:
- šiltas pienas: 200 mililitrų
- cukrus: 150 gramų (galite dėti ir mažiau)
- sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
- miltai: ~5,5 stiklinės
- kiaušiniai: 2
- sviestas: 100 gramų
- druska: žiupsnelio
Įdarui:
- varškė: 300 gramų
- sviestas: 80 gramų
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į pieną beriame mieles, išmaišome, įmušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, gerai išmaišome. Supilame lydytą sviestą, maišome iki vientisos masės. Įsijojame miltus, užminkome tešlą, padedame šiltai maždaug 90 minučių, kad pakiltų.
2. Tuomet į varškę dedame kambario temperatūros sviestą (pjaustytą nedideliais gabalėliais), gerai išmaišome iki vientisos masės, dedame medų, dar kartą gerai išmaišome.
3. Tada suformuojame bandeles bei aptepame vieno kiaušinio ir 1 valgomąjį šaukštą vandens plakiniu. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaujame!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Loretos išbandyti receptai