Belgiški vafliai su varške
Vafliams reikės:
- miltų: 250 gramų
- kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
- sviesto: 130 gramų
- grūdėtos varškės: 200 gramų
- vandens: 200 mililitrų
- vanilės anštis: 1
- druskos
- cukraus: 100 gramų
- kiaušinių: 2
- juodojo šokolado: 200 gramų
- kokoso: 3 šaukštų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje miltus, kepimo miltelius bei druską sumaišykite giliame dubenyje.
2. Tuomet ištirpdykite sviestą. Sumaišykite su miltais, sudėkite varškę. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai.
3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius bei cukrų iki purios masės.
4. Tada viską sumaišykite bei įpilkite maždaug 3/4 vandens. Išmaišykite bei patikrinkite ar tikrai reikės viso kiekio (man prireikė viso).
5. Ir dėkite kepti. Iškeptus vafliukus pagardinkite lydytu juodu šokoladu bei kokoso drožlėmis. Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Ievos receptai