Burokėlių salotos
Ingredientai:
- burokėliai – 3 vnt
- morkos – 2 vnt
- bulvės – 3 vnt
- svogūnas – 1 vnt
- rauginti kopūstai – 0,5 stiklinės
- alyvuogių aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai
Gaminame:
1. Šviežius neluptus burokėlius nuplauname, dedame į puodą ir išverdame.
2. Bulves ir morkas taip pat nuplauname ir verdame kitame puode.
3. Išvirusias daržoves nulupame, smulkiai supjaustome ir dedame į dubenį.
4. Kopūstus nuvarviname, truputį pasmulkiname ir taip pat dedame į dubenį. Ten pat keliauja ir kubeliais pjaustytas svogūnas.
5. Viską apliejame alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišome. Jeigu burokėlių salotoms dar trūksta rūgštelės, galima apšlakstyti citrinos sultimis. Skanaus!