Cukinijų ir pievagrybių apkepas
Ingredientai patiekalui:
- cukinija
- svogūnas
- pievagrybiai – 250 gr
- raudonoji paprika
- sviestas – 50 gr
- miltai – 2 valg. šaukšt
- pienas – 1 stiklinė
- sultinys – 1 stiklinė
- druska
- fermentinis sūris – 200 gr
- juodieji pipirai
- grietinė – 4 valg. šaukšt
- citrinos sultys
- aliejus
Gaminimo eiga:
1. Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos.
2. Per pusę perpjautą ir išvalytą papriką kartu su puse cukinijos 8-10 min. užpilkite verdančiu vandeniu.
3. Svogūną ir likusią cukiniją nulupkite, susmulkinkite ir pakepkite.
4. Iš sviesto, miltų, sultinio, pieno, grietinės ir prieskonių pagaminkite padažą ir įmaišykite tarkuotą sūrį.
5. Į riebalais pateptą kepimo formą sudėkite keptas daržoves ir pievagrybius, sumaišytus su padažu,tada dėkite juostelėmis supjaustytą cukiniją ir papriką.
6. Cukinijų ir pievagrybių apkepą kepkite orkaitėje apie 30 min.