Daržovių mišrainė „Vinegretas”
Ingredientai mišrainei:
- burokėliai – 450 gr
- bulvės – 500 gr
- morkos – 250 gr
- obuoliai (nedideli, rūgštesni) – 1-2 vnt
- rauginti agurkai – 350 gr
- rauginti kopūstai – 300 gr
- svogūnai – 200 gr
- konservuoti žalieji žirneliai – 300 gr
- alyvuogių aliejus – 150 gr
- druska, malti juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Bulves, morkas ir burokėlius išverdame atskiruose induose.
2. Atvėsiname, nulupame ir pjaustome kubeliais. Obuolius perpjauname pusiau, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Svogūnus bei raugintus agurkus taip pat pjaustome kubeliais. Dedame konservuotus žirnelius ir raugintus kopūstus.
3. Visas daržoves sumaišome dideliame dubenyje, apliejame alyvuogių aliejumi, paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
4. Dedame vinegretą į šaldytuvą 3 valandoms. Prieš tiekiant, vinegretą dar kartą iškaišome. Skanaus!