Duonos apkepėlė su sūriu
Ingredientai užkandžiui:
- tarkuotas mocarelos sūris – 120 g
- tarkuotas čedaro sūris – 240 g
- svogūnų laiškai, pjaustyti – 1 stiklinė
- majonezas – 1 stiklinė
- grietinė – 1 valg. šaukšt
- česnakas – 2 skiltelės
- kambario temp. sviestas – 60 g
- itališka duona – 1 vnt
Gaminimo eiga:
1. Dideliame inde sumaišykite sūrius ir svogūnų laiškus. Įmaišykite majonezą ir grietinę.
2. Atskirame inde išplakite sviestą su česnaku. Sviesto mišinį dėkite į sūrių mišinį.
3. Įkaitinkite orkaitę. Itališką duoną perpjaukite pusiau išilgai. Skardą padenkite kepimo popieriumi.
4. Ant pusinio duonos kepalo tepkite visą masę. Ant kito taip pat. Paskirstykite tolygiai.
5. Dėkite į orkaitę, bet gerai įkaitusią! Kepkite, kol sūris išsilydis.
6. Tada kiekvieną pusinį kepaliuką supjaustykite griežinėliais ir patiekite. Skanaus!