Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
|

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Pagrindui:

  • trapių sausainių: 400 gramų
  • saldžiosios grietinėlės sviesto: 170 gramų
  • lazdyno riešutų: 100 gramų

Įdarui:

  • maskarponės sūrio: 500 gramų
  • sutiršinto pieno: 390 gramų
  • plakamosios grietinėlės: 200 mililitrų
  • želatinos: 8 arbatinių šaukštelių
  • vyšnių želė: 1 pakelis (arba braškių)
  • vyšnių: 100 gramų (arba braškių) – gali būti šaldytos
  • cinamono: 20 gramų

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia susmulkiname smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių bei sumaišome su išlydytu sviestu.

2. Tuomet gautą masę dedame į torto formą bei formuojame torto pagrindą. Kad sustingtų 30-iai minučių dedame į šaldytuvą.

3. Tada užpilame želatiną šaltu vandeniu bei paliekame 30-iai minučiųr, kad išbrinktų.

4. Iki vientisos masės sumaišome maskarponę ir sutirštintą pieną. Svarbiausia, kad neliktų gumuliukų.

5. Po to išplakame iki standžių putų grietinėlę bei atsargiai įmaišome į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.

6. Išbrinkusią želatiną ištirpiname karšto (šilto) vandens vonelėje bei atvėsusią atsargiai įmaišome į gautą masę.

7. Tuomet gautą maskarponės masę pilame ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstame, gausiai apibarstome cinamonu. Dedame į šaldytuvą.

8. Paruoškiame braškių arba vyšnių želė bei sumaišome su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilame mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, maždaug – 350–400 mililitrų.

9. Galiausiai atvėsusią želė užpilame ant maskarponės masės bei paliekame, kad sustingtų. Mėgaujamės:)

Parodyta 26, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai