Geriausias omletas
|

Geriausias omletas

Omletas – nebrangus, greitai ir nesudėtingai paruošiamas, ir puikus, tiesiog puikus vėlyvų pusryčių draugas.

Trukmė: 5 minutės. Porcijos: dviem.

Omletui reikės:

  • 4 vid. kiaušinių
  • smulkiavaisių pomidorų
  • šaltai rūkyto kumpio
  • gabalėlio sviesto (apie 20 g)
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • šaukšto džiovintų kmynų
  • provansiškų žolelių
  • druskos

Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti keptuvę, įmesti gabalėlį sviesto ir pavartyti, kad jis išsilydytų ir pasiskirstytų tolygiai po visą keptuvę. Tuomet įmesti saują mažais kubeliais supjaustyto kumpio ir apkepti apie 30-60 sekundžių, kol išsiskirs mėsos sultys ir visa virtuvė pradės kvepėti.

2. Tuo tarpu įmušti į dubenį keturis kiaušinius, gerai ištrinti šakute iki vientisos masės. Įberti druskos ir šviežiai maltų pipirų, išmaišyti. Į keptuvę sudėti supjaustytą pomidorą ir dar pakepti apie 30-60 sekundžių (viską daryti ant vidutinės arba silpnesnės ugnies).

3. Galiausiai į keptuvę supilti kiaušinius ir išmaišyti viską gerai ir greitai, nes kiaušiniai pradės kietėti. pabarstyti kmynais ir provansiškomis žolelėmis. Pakepti tol kol blynas sukietės, o jo kita pusė iškeps.

4. Tada naudojantis mentele apversti vieną blyno šoną, t.y. perlenkti visą blyną pusiau ir perskirti mentele dar per pus, kad gautųsi dvi porcijos trikampių omleto blynelių. Įdėti į lėkštę; galima papuošti petražolių šakelėmis.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai