Įdarytos vištų šlaunelės
Ingredientai patiekalui:
- 2 vnt – vištos šlaunelės
- 1 vnt – svogūnas
- 1 vnt – morka
- 1 vnt – kiaušinis
- 100 gr – pievagrybių
- druskos, juodųjų pipirų
- truputį augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
1. Atsargiai nuo šlaunelių nuimame odą ir nukauliname.
2. Susmulkiname mėsą, pabarstome pipirais, druska bei prieskoniais. Pakepiname.
3. Nuluptą svogūną susmulkiname ir sudedame į keptuvę su vištiena.
4. Nuskutame ir sutarkuojame morką, dedame su taip pat nuvalytais ir susmulkintais pievagrybiais į keptuvę. Pakepiname apie 7-8 minutes.
5. Pakepintą vištieną, daržoves, pievagrybius sumaišome su kiaušiniu, dar įberiame prieskonių ir su gauta mase įdarome vištienos odelę.
6. Įdarius apviniojame siūlu, sudedame ė aliejumi išteptą skardą ir kepame apie pusę valandos ~180 laipsnių temperatūroje.