Ingos ypatingasis obuolių pyragas
Pyragui reikės:
- 5 obuolių
- 200 gr. sviesto
- 270 gr. cukraus
- 1 arb. šaukst vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 350 gr. miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- cinamono ir skaldytu migdolų
Gaminimo eiga:
1. Sviestą ištirpinti, sudėti cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius – viską išsukti, sudėti miltus ir kepimo miltelius.
2. Skardą ištiesti kepimo popieriumi, su šaukštu ištepti tešlos sluoksnį, sudėti obuolius apibarstytus cinamonu ir cukrumi ir galima dėti migdolus. Ant viršaus pašlapinus rankas ištiesti juosteles iš likusios tešlos.
3. Kepti 175C temperatūroje 30-40 minučių. Skanaus!
Patarimas: siūlau valgyti šiltą ir su ledais!