Ingredientai:

  • malti lazdyno riešutai: 1,5 stiklinės (~140 gramų)
  • miltai: 1 stiklinės
  • kakavos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 110 gramų (kambario temperatūros)
  • cukrus: 110 gramų
  • kiaušinio tryniai: 1
  • druska: žiupsnelio
  • smulkintas šokoladas: 55 gramų (jeigu mėgstate daugiau šokolado, dėkite 100 gramų)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje dubenyje sumaišykite sumaltus lazdyno riešutus, miltus bei kakavą. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į miltų mišinį kartu su tryniu, berkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Rankomis sumaišykite visus produktus. Tešla turėtų gautis minkšta.

2Tuomet tešlą padalinkite į tris lygias dalis bei iš kiekvienos dalies suformuokite virvę, stengdamiesi, kad būtų kuo mažiau įtrūkių. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę bei palikite šaldytuve, kad sukietėtų.

3. Tada orkaitę įkaitinkite iki 165 laipsnių temperatūros, dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Tešlą supjaustykite vienodais gabalėliais (maždaug 15 gramų), po to suformuokite kamuoliukus (aš to nedariau, nes tešla buvo per trapi). Sudėkite sausainius ant kepimo popieriaus palikdami nedidelius tarpus. Kepkite maždaug 20 minučių, kol viršus gražiai paruduoja. Išėmę iš orkaitės visiškai atvėsinkite.

4. Paskui dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu išlydykite šokoladą. Vieną sausainių pusę pamerkite į šokoladą bei dėkite juos ant kepimo popieriaus. Palaukite, kol šokoladas sustingta, ir galite skanauti. Nuostabūs sausainiai!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Medėjos blogas

Facebook Comments
(Aplankyta 10 kartai, 1 vizitų šiandien)