Jogurtinis mascarponės tortas
|

Jogurtinis mascarponės tortas

Tortui reikės:

  • 500 g – mascarponės
  • 400 ml – natūralaus jogurto
  • cukraus, van.cukraus
  • citrinos sulčių ir žievelės
  • 4 šaukštų – želatinos

Biskvitui:

  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų miltų
  • vyšnių likerio arba stiprios saldžios kavos

Dar reikės:

  • 2 pakelių vyšnių žele
  • 2 apelsinų
  • cukruotų vyšnių
  • cirtinų želė

Gaminimo eiga:
1. Trynius išsukame su cukrumi, dedame išplaktus baltymus, išmaišome ir pilame miltus, išsukame ir kepame biskvitą. Ataušusį sulaistome kavos likeriu arba kava.

2. Vyšnių žele paruošiame pagal receptą, tik aš pyliau mažiau vandens. Kai visiškai atvėsta, beriame nulupto apelsino gabalėlius.

3. Maskarponę išsukame su cukrumi, van. Cukrumi, citrinos sultinis ir nutarkuota žievele. Pilame jogurtą, išsukame, pilame išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišome. Padalijame pusiau masę.

4. Biskvitą truputį apipjauname ir apdedame damų piršteliais. Juos paprastai laužiu per pusę, bet šį kartą norėjau, kad gabalėliai atpjauto torto būtų su „ausytėm“.

5. Ant biskvito pilame vieną pusę kremo. Pilame pradėjusią stingti vyšnių žele su apelsinų gabalėliais. Palaukiame, kol baigs stingti ir vėl užpilame pilame baltą kremą. Puošime pagal skonį ir norą ( mano atveju – cukruotos vyšnios).

6. Užpilame truputuką citrinų želė. Palaikome keletą valandų šaldytuve. Idealu – per naktį.

Parodyta 5, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai