Kalakutiena kario padaže
Ingredientai:
- kalakutienos krūtinėlė: 600 gramų (galite naudoti ir kitą mėgiamą mėsą)
- morkos: 1
- pievagrybiai: 5
- šparaginės pupelės: 100 gramų
- grietinėlė: 200 mililitrų
- daržovių sultinys (iš kubelio) 200 mililitrų (arba vanduo)
- druska
- malti baltieji pipirai
- malti paprikos milteliai
- karis
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kalakutieną supjaustykite juostelėmis, berkite prieskonius bei gerai įtrinkite mėsą. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų bei apkepinkite.
2. Tuomet dėkite griežinėliais supjaustytą morką, susmulkintus pievagrybius, šparagines pupeles, šiek tiek pakepinkite bei supilkite sultinį. Troškikite, kol suminkštėja morkos. Užpilkite grietinėle bei troškinkite maždaug 5 minutes ant silpnos ugnies. Jeigu trūksta, berkite dar prieskonių. Skanaukite!
3. Rekomenduojame patiekti su virtais ryžiais.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai