Karameliniai vafliukai
Reikės:
- vaflių lakštai: 7 (dydžio kaip A4 popieriaus lapas)
- Rududu: 1 skardinė
- sviestas: 1 pakelis
Gaminame:
1 .Geriausia, kad sviestas būtų kambario temperatūros. Jeigu ne, tuomet imame tarką ir jį sutarkuojame. Supilame skanųjį „Rududu” ir gerai išmaišome. Jeigu sunkiai išsimaišys, ta masė vistiek puikiai tiks.
2. Tuomet imame vieną lakštą, dedame pertepimą ir išlyginame peiliu. Ant viršaus dedame kitą lakštą, vėl pakartojame patepimo procesą. Ir taip darome kol visi vafliai ir „Rududu“ tiesiog pasibaigs.
3. Tada suvyniojame didžiulį vaflį į kepimo popierių arba plėvelę, dedame ant lentelės, ant viršaus dedame dar vieną lentelę bei kuom nors labai sunkiu prislegiame. Laikome šitaip bent jau per naktį.
4. Kitą dieną supjaustome ir suvalgome. Užteks tik trumpam – labai skanu, susivalgys greitai.