Keksiukai su kiviais ir kokosų drožlėmis
|

Keksiukai su kiviais ir kokosų drožlėmis

Ingredientai:

  • miltai: 1,25 stiklinės
  • kepimo milteliai: 1,25 stiklinės
  • kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kokoso drožlės: 0,5 stiklinės
  • kambario temperatūros kokosų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (~50 gramų)
  • cukrus: 0,75 stiklinės
  • kiaušiniai: 1
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiviai: 2 (nulupti ir sutrinti į tyrę)
  • žaliosios citrinos žievelės: 1 tarkuotos

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklojame keksiukų formelėmis.

2. Tuomet dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, druską bei kokosų drožles. Elektriniu plaktuvu išplakame kokosų aliejų (arba sviestą) bei cukrų iki purios masės. Įmušame kiaušinį bei plakame iki vientisos masės. Supilame kivių tyrę, vanilę bei suberiame žaliosios citrinos žievelę, išmaišome.

3. Į kivių masę suberiame miltų mišinį bei išmaišome. Dedame į formeles tešlos (apie ½ arba ¾ formelės) ir viršų apibarstome kokosų drožlėmis. Kepame maždaug 16 minučių. Atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Medėjos blogas

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai