Kepta cukinija su faršu
Ingredientai patiekalui:
- 1 vnt – cukinija
- 3 vnt – vidutinio dydžio morkos
- 1 vnt – nedidelis svogūnas
- 200 gr – jautienos faršo
- 200 gr – fermentinio sūrio
- 1 vnt – pomidoras
- druskos, pipirų
Padažui:
- pomidorų padažo
- majonezo
- šiek tiek krapų
Gaminame:
1. Morkas nuskusti ir sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti. Pakepinti kartu apie 5 min. Tada sudėti smulkiai supjaustytą pomidorą ir pakepinti dar keletą minučių.
2. Faršą pasūdyti ir pabarstyti pipirais, pakepinti 5-7 min.
3. Cukiniją gerai nuplauti, perpjauti išilgai pusiau, išskobti vidų („mėsos” palikti apie 1 cm).
4. Į cukinijos vidų sudėti pakepintas daržoves, tada mėsą. Kepti 200 °C temperatūroje 30 min. Prieš kepimo pabaigą cukinijas gausiai apibarstyti sūriu.
5. Padažui – sumaišyti pomidorų padažą, majonezą ir smulkiai sukapotus krapus.