Keptos bulvės česnakiniame aliejuje
Ingredientai patiekalui:
- bulvės – 800 g
- rupi druska – 1 valg. šaukšt
- aliejus – 4 valg. šaukšt
- džiovinti rozmarinai – 1 arbat. šaukšt
- česnakas – 3 skiltelės
- malti juodieji pipirai
- provanso žolelės
Gaminimo eiga:
1. Česnakus nuvalykite, smulkiai sukapokite ir kartu su rozmarinais sudėkite į dubenį. Supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų, Provanso žolelių ir palikite 10 minučių (galima ir ilgiau) pastovėti.
2. Bulves nuskuskite, nuplaukite, apdžiovinkite, sudėkite į dubenį ir gerai sumaišykite su aliejumi.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Bulves sudėkite į kepimo formą ir kepkite 25-30 minučių. Vieną kartą bulves apverskite, kad tolygiai iškeptų.