Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai
Ingredientai:
- čiabatos duona: 8 riekelių
- alyvuogių aliejus: 4 arbatinių šaukštelių
- žaliųjų alyvuogių pasta: 4 arbatinių šaukštelių (galima keisti pesto padažu)
- fermentinio sūrio riekelės
- raudonosios paprikos: 1
- saliami dešra: 12 griežinėlių
- šv. petražolės
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje išdarinėtą papriką supjaustome į 4 dalis bei pridengę folija, kepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštės bei įgaus dūmo kvapo. Tada apibarstome su druska, alyvuogių aliejumi, susukame į foliją bei paliekame 10-15 minučių (žinoma galima dėti nekeptas paprikas arba marinuotas aliejuje).
2. Tuomet čiabatos riekeles iš vienos pusės aptepame alyvuogių aliejumi.
3. Apverčiame ir ant keturių puselių užtepame žaliųjų alyvuogių pastos. Išdėliojame ant jų fermentinio sūrio riekeles, po to dedame juostelėmis supjaustytą papriką, saliamio griežinėlius, šv. petražolių bei vėl sūrio. Galiausiai uždedame čiabatos riekelę (apteptos aliejumi riekelės turi būti iš sumuštinio išorės).
4. Sumuštinius sudedame į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Ant viršaus uždedame folijos bei paslėgiame, t.y. uždedame puodą ir 2-3 skardines, kad susidarytų svoris bei sumuštiniai būtų suspausti. Ant vidutinės ugnies kepame 2-4 minutes, po to apverčiame, vėl paslėgiame bei apskrudiname iš kitos pusės.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas