Kesadilijos su vištiena
Ingredientai patiekalui:
- tortilijos: 8
- „Džiugo” sūris: kelios saujos (sutarkuotas)
- puskietis „Olandų sūris: dubenėlis (sutarkuotas)
- vištienos krūtinėlės: 1/2
- svogūnai: 1 (nedidelis)
- česnakai: kelios skiltelės
- morkos: 1
- pievagrybiai: 8
- paprikos: 1/3 didesnės arba 1/2 mažesnės
- salsos padažas: truputėlis
- prieskoniai vištienai
- Viduržemio jūros prieskonių mišinys
- maltos saldžios paprikos
- džiovintas bazilikas
- aliejus
- sviestas
Gaminame:
1. Pradžioje pasiruoškime įdarą. Svogūną, česnaką bei papriką supjaustykime nedideliais kubeliais, pievagrybius riekutėmis, stambiai sutarkuokime morką. Vištieną supjaustykime smulkiais gabalėliais bei apibarstykime prieskoniais.
2. Tuomet į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėkime daržoves. Kai šios šiek tiek apkepa sudėkime ir vištieną. Kepinkime tol, kol išgaruoja iš vištienos išsisunkęs skystis.
3. Tada įkaitintoje keptuvėje išlydykime mažą riekutę sviesto. Dėkime tortiliją, paskrudkime maždaug 20-30 sekundžių bei apverskime. Ant tortilijos berkime sūrį, dėkime kelis šaukštus vištienos bei daržovių mišinio, kelis šaukštus salsos padažo bei perlenkime per pusę. Pažiūrėkime, kad abi perlenktos tortilijos pusės ganėtinai gerai apskrustų.
4. Tą patį pakartokime ir su kitomis tortilijom.
5. Galiausiai iškepusias kesadilijas perpjaukime per pusę, dėkime į lėkštes bei skanaukime. Kesadilijos skanios ir ką tik iškeptos, ir jau atvėsusios.