Lazanijos sriuba
Ingredientai:
- faršas: 500 gramų (naudojame pagal skonį)
- morkos: 2
- svogūnai: 2
- paprikos: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- aitriosios paprikos: 1 (nedidelės)
- trinti pomidorai: 300 gramų (naudoti iš skardinės)
- smulkinti lazanijos lakštai: 5 (naudoti tagliatelle makaronai)
- vanduo: 1,5 litro
- druska
- pipirai
- sūris: užtarkavimui ant viršaus
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje svogūnus, papriką supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite bei apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Dėkite susmulkintą aitriąją papriką, išspaustą česnaką bei toliau kepinkite, kol daržovės suminkštės.
2. Tuomet dėkite į puodą, kuriame virsite sriubą. Toje pačioje keptuvėje kepinkite faršą, kol gerai apkeps, dėkite trintus pomidorus bei troškinkite maždaug 5 minutes. Dėkite į puodą su daržovėmis. Užpilkite vandeniu bei virkite maždaug 20 minučių.
3. Tada dėkite makaronus, berkite druską, pipirus (galite įberti ir žalumynų) bei virkite, kol makaronai suminkštės.
4. Prieš patiekdamos užberkite sūrio. Skanaukite!