Makaronams pagaminti reikės:

  • 300 gramų makaronų
  • 3 didelių morkų
  • 200 gramų šaldytų žirnelių
  • 4 didelių pievagrybių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 salierų lapkočių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio čiobrelių
  • 1 arbatinio šaukštelio bazilikų
  • 1 arbatinio šaukštelio petražolių
  • 1 arbatinio šaukštelio raudonėlio
  • 1 stiklinės pieno
  • 3 valgomųjų šaukštų riebios grietinės
  • 1 valgomojo šaukštoaliejaus
  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto

Gaminimo eiga:
1. Makaronus viriau pasūdytame vandenyje, įpylus šaukštą aliejaus. Salierų palkočius ir morkas supjausčiau griežinėlias, svogūną ir česnakus – smulkiai.

2. Į įkaitintą keptuvę sudėjau sviestą.

3. Subėriau visas smulkintas daržoves ir ant mažos ugnies kepiau, kol suminkštėjo.

4. Daržovėms apkepus, dėjau prieskonius, druską ir riekelėmis pjaustytus pievagrybius.

5. Supyliau grietinę ir pieną.

6. Taip troškinau maišydama 10 minučių, kol padažas pradėjo tirštėti.

7. Viskas. Padažą supyliau ant makaronų, atsargiai išmaišiau.

(Visited 1 times, 1 visits today)