Makaronai su dešra ir sūriu
Makaronams paaminti reikės:
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukšto
- Česnako – 2 skiltelių,
- Čili prieskonių – 1/4 šaukštelio
- Dešros – 200 gramų
- Fermentinio sūrio – žiupsnelio
- Grietinėlės – 3/4 stiklinės
- Petražolių – 1,5 šaukšto
- Pomidorų padažo – 150 gramų
- Svogūno – 1/4 stiklinės
- Vyšninių pomidorų – 1 skardinės
- Druskos – pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Į įkaitintą aliejų suberkite čili prieskonius ir sudėkite supjaustytą dešrą (pienišką, rūkytą arba šviežią). Pakepkite apie 5-7 min. Tada sudėkite supjaustytus svogūnus ir česnaką ir dar šiek tiek pakepkite.
2. Sudėkite konservuotus pomidorus, supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos. Troškinkite 4-6 min. Galiausiai sudėkite pomidorų pastą arba padažą ir troškinkite 2-5 min.
Pasūdytame vandenyje išvirkite ir nusausinkite makaronus.
3. Ant šiltų makaronų užpilkite karšto padažo, ant viršaus užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir smulkintų petražolių.