Makaronų ir maltos mėsos apkepėlė
Ingredientai:
- makaronai – 250 gr
- malta mėsa – 300 gr
- aliejus – 1 valg. šaukš.
- druska
- bazilikai – valg. šaukšt
- pomidorų padažas – 80 ml
- smulkintos petražolės
- tepamas sūris – 200 gr
- pienas – 500 ml
- tarkuotas sūris – 100 gr
Gaminimo eiga:
1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Tuo pat metu su aliejumi pakepinkite maltą mėsą ir smulkintus svogūnus. Pilkite pomidorų padažą, dėkite sūrį, pagardinkite prieskoniais.
2. Į kepamą masę įpilkite pieno, sudėkite nukoštus makaronus ir gerai išmaišykite.
3. Viską sudėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą. Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus. 175 laipsnių orkaitėje kepkite apie 1h. Likus 10 min. atidarykite orkaitę ir ant apkepėlės sudėkite tarkuotą sūrį.
4. Kai viskas iškeps apibarstykite petražolėmis.