Marmuriniai keksiukai
Ingredientai keksiukams:
- minkšto sviestas – 200 gr
- miltai – 190 gr
- kepimo milteliai – arbat. šaukšt
- cukrus – 50 gr
- vanilinis cukrus – arbat. šaukšt
- druska – arbat. šaukšt
- kakava – 3 valg. šaukšt
- saldintas kondensuotas pienas
- kiaušiniai – 3 vnt
Gaminimo eiga:
1. Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę.
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas – su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti.
3. Supilti baltą tešlą į formeles, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val.