Mėsos ir grikių kukuliai
Ingredientai:
- faršas: 900 gramų (naudotas kalakutienos)
- grikių kruopos: 120 gramų
- svogūnai: 2 (nedideli)
- česnakas: 3 skiltelių
- kiaušiniai: 1
- grietinė: 120 gramų
- pomidorų padažas: 5 šaukštų
- vanduo: 1 stiklinės (arba sultinio)
- pipirai
- druska
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje grikius išvirkite bei atvėsinkite. Tuomet į faršą dėkite grikius, susmulkintus svogūnus, česnakus, muškite kiaušinį, berkite pipirus bei druską. Viską gerai išmaišykite bei darykite nedidelio kumščio dydžio kamuoliukus. (Galima, jei norisi, į kukuliukų vidų dėti sūrio.)
2. Tada skardą ištepkite aliejumi bei dėkite kukuliukus. Grietinę, pomidorų padažą bei vandenį išmaišykite bei užpilkite kukulius.
3. Po to skardą dėkite į orkaitę bei 200 laipsnių temperatūroje kepkite maždaug 35 minutes. Labai skanu patiekti su virtomis daržovėmis. Skanaus!