Mėsos tefteliai su padažu
Patiekalui paruošti reikės:
- kiaulienos/jautienos faršo – 500 gr
- virtų ryžių – 1 stiklinės
- svogūno – 1 vnt
- česnako – 2 skiltelių
- kiaušinio – 1 vnt
- miltų – apvoliojimui
Padažui:
- morkos – 1 vnt
- svogūno – 1vnt
- pomidorų pastos – 1,5-2 valg. šaukštų
- cukraus – 1/2 valg. šaukšto
- paprikos miltelių (1 arb. šaukštelio)
- lauro lapų – 2 vnt
- kapotų žalumynų (krapų, petražolių)
- augalinio aliejaus ir gabalėlio sviesto
- druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
1. Į dubenėlį dedame mėsos faršą, virtus ryžius, smulkintą vieną svogūną ir česnaką, kiaušinį, pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.
2. Rankomis darome mėsos rutuliukus, apvoliojame miltuose ir pakepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių ir dedame į puodą.
3. Likusį svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame smulkia tarka. Į keptuvę pilame aliejų, dedame sviestą, įkaitiname, dedame morką, svogūną ir pakepiname kelias minutes.
4. Tada dedame pomidorų pastą, druską, pipirus, lauro lapus, paprikos miltelius, kapotus žalumynus, cukrų, pilame stiklinę vandens, išmaišome ir patroškiname penkias minutes.
5. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!