Naminis jogurtas
1 litrui jogurto reikės:
- 1 litro 3,5 % riebumo pieno (galima naudoti ir naminį)
- 150 mililitrų natūralaus lietuviško jogurto be priedų (naudoju bios jogurtą)
Gaminimo eiga:
1. Paprasčiau turbūt jau ir nebūna. Pieną užvirinau, sumažinau kaitrą ir pavirinau 5 minutes vis pamaišydama, kad neprisviltų ir neišbėgtų. Jei norit, kad jogurtas būtų skystesnis, pieną užtenka pakaitinti iki užvirimo.
2. Pavirintą pieną nukėliau ir palikau atvėsti iki kambario temperatūros (turi būti šiltas, kad įmerkus pirštą, nebūtų karštas). Į atvėsusį pieną sudėjau natūralų jogurtą.
3. Išmaišiau ir palikau uždengus indą pernakt, kad prisidaugintų jogurto bakterijų ir pienas virstų jogurtu (gaminau vakare). Pusryčiams jau turėjome skanaus jogurto :).