Nesudėtingas jautienos troškinys
Šiam lengvai paruošiamam jautienos troškiniui reikės vos keleto ingredientų, kurių šaldytuve greičiausiai rasite be išankstinių specialių produktų paieškų. Tereikia turėti pačios jautienos.
Patiekalui reikės:
- 500 – 600gr. jautienos sprandinės
- 1/2 didelio arba 1 mažo svogūno
- 3 nedidelių morkų
- 0,5 litro jautienos sultinio
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 3 a.š. aliejaus kepimui
- 5 a.š. miltų
- 3 a.š. pomidorų padažo
Gaminimo eiga:
1. Į troškinio virimui numatytą puodą supilti aliejų ir jame apkepti kol pagels griežinėliais pjaustytą svogūną bei riekelėmis smulkintas morkas. Į šią masę sudėti gabaliukais pjaustytą jautieną ir dar kepti apie 7 minutes vis pavartant, suberti druską bei pipirus.
2. Apkepus mėsą su morkomis ir svogūnais, supilti jautienos sultinį. Arba įpilti 0,5 litro vandens bei įmesti jautienos sultinio kubelį. ANt nedidelės ugnies troškinti apie valandą.
Po valandos suberti miltus, pomidorų padažą ir paragauti ar netrūksta druskos. VIską dar troškinti apie 10-15min ir patiekti.
3. Galima apibarstyti petražolėmis, krapais, šalia paruošti virtų bulvių. Pagal kiekvieno skonį. Gero apetito!